De ce m-as schimba? Ete d’aia. Schimbarea – premisa necesara evolutiei

SCHIMBÁRE, schimbări, s. f. Acțiunea de a (se) schimba și rezultatul ei; schimbat.

Probabil ati observat si voi de-a lungul timpului ca, urmand tiparul obisnuit – procedand mereu la fel, actionand sau reactionand la fel – obtinem intotdeauna aceleasi rezultate. Si probabil v-ati dat seama si ca, pentru a obtine rezultate diferite, e musai sa schimbam modul uzual de a face lucrurile, acele tipare mentale si comportamentele care ne sunt la indemana.

Sigur, cararile batatorite ne sunt cunoscute si sunt cele mai confortabile. Intr-un articol anterior, vorbeam despre cum magia are loc in afara zonei noastre de confort si siguranta (Sindromul Corley).

Si cum e mai comod sa ramai in patratica ta, te intrebi, de m-as schimba? Cum spune si titlul, ete d’aia. Stiu, acesta nu e un argument. Asa ca propun sa exploram putin mai mult motivele pentru care ne-am schimba.

Asa cum spune si definitia schimbarii, aceasta presupune o actiune. Iar actiunea are ca premisa intentia. Trebuie, deci, mai intai sa ne dorim dupa care sa actionam in directia schimbarii.

Cu totii ne-am dori o sanatate mai buna, poate o situatie materiala mai buna, un loc de munca mai satisfacator, copii mai ascultatori, un partener mai atent, etc. Dar, toate acestea, nu le vom putea nicicand obtine daca nu actionam conform intentiei noastre. Procesul schimbarii poate fi uneori anevoios, in functie de rigiditatea modelelor noastre mentale si comportamentale. Dar daca Edison nu exersa iar si iar si iar, probabil mai dura o vreme pana cineva ar fi fost suficient de persistent pentru a  inventa un sistem de iluminare electric care sa poata fi folosit la scara larga – practic, ceea ce astazi numim bec.

inspirational-quote-failure-thomas-edison-2

Daca nu ne propunem sa fim utili omenirii prin descoperirile noastre, ce ar fi daca ne-am propune sa fim mai dedicati propriei vieti prin mici descoperiri?

Schimbarea a stat dintotdeauna la baza evolutiei noastre. Iar cand spun schimbare, nu ma refer la actiunea prin care sa modificam o situatie, o stare de a fi. Sunteti de acord ca uneori acest lucru nu sta in puterea noastra. Adevarata schimbare, cea care reprezinta de fapt tema acestui articol, este schimbarea care porneste din noi.

Am certitudinea ca, reflectand, fiecare dintre noi vom gasi cel putin un lucru pe care ne-am dori si avem puterea sa il schimbam la noi, pentru a trai o viata mai buna si pentru a evolua.

Provocarea mea de astazi este…sa indrazniti!

Spor la schimbare!

Copierea sau reproducerea continutului fara acordul prealabil si fara mentionarea sursei este strict interzisa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s